Bananpannkakor…

16 mars, 2015

Mamma och pappa bjöd hem barnen på middag en dag. Mamma tyckte nog vi skötte oss bra och frågade om vi ville komma dagen efter också? Pappa hade sitt sätt och visa sin kärlek:

-Va? Ska dom komma imorgon också…?

*****

På tal om pappa och mat…..brukar låta såhär:

-Sofia, ta inte för mycket nu bara…..det måste räcka till min matlåda imorgon….

( Är man smålänning så är man…..)

*****

Bröt ihop i en liten skrattattack under en träning förra veckan med Magnus Larsson. Han slår en dödande rak backhand som jag är ca sju meter ifrån och säger:

-Aj inte en sån…..dom måste jag ju spara…….har ju bara fem per år…

*****

Lite halvnervös tryckte jag på knappen ”send” och skickade iväg min första uppstats på universitetet. Fick svar otrolig snabbt från läraren……som hade följande att meddela:

-Du har glömt skriva namn och vilken kurs du går….

( Alltså måste dom vara så noga…?)    =)

*****

Gav mig på att läsa denna efteråt:

essentials

 

Lite jobbigt när man översätter meningar från engelska till svenska och fortfarande inte förstår……bara att kämpa.

*****

Skillnaden mellan att städa och att gömma saker är ibland hårfin…

*****

Hade lite tid mellan passen en dag och passade på att laga lite bananpannkakor. Bla Stefan Edberg smakade. Det kan nog ha varit det närmsta jag kommer en Wimbledontitel… =)

*****

Förra veckan var veckan då brorsan överträffade sig själv. Jag bjöd hem på middag kl 18.30 och 18.22 knackar det på dörren…..8 minuter före utsatt tid….trodde inte det vart sant………19.02 hade varit med troligt.

Dessutom bad jag honom köpa med sig Bbq-sås och normalt sett då så hade jag förväntat mig att han kommit med ett paket smör….

” Oj, ja just det…..det var Bbq-sås och inte smör jag skulle köpa…”

Men det var verkligen kvällen då Fidde levererade……i handen hade han även Bbq-sås.

*****

Man undrar lite vart världen är på väg……här trycker man på TV och ingenting händer………..men trycker man på AV, ja då funkar tv:n……asså.

*****

Håll utkik på Eurosport i veckan…då spelar legenderna Kings of tennis i Sthlm. Ska bli spännande att se om Magnus tagit med sig allt jag lärt honom på träningarna ;)

*****

Det är lite speciellt att prata med en människa som vet att dom snart ska åka upp i himlen. Det känns som att man lyssnar extra noga på vad dom säger för man vet att dom menar det och man tänker lite extra på vad man  säger, man vill gärna skicka över lite positiv energi och få dom att veta att man är med när dom kämpar så dom inte känner sig så ensamma.

Brukade få grattishälsningar av min kompis bror ibland när jag lyckats med något bra, men också hälsningar när det inte gått så bra. Efter ett dåligt och år och toppad av bänken i Fed Cup fick jag en hälsning: Sofia, du kommer igen. Lite så blev det ju eftersom jag vann nästa tävling. Tyvärr gick inte hans match att vinna och han förlorade igår. Vila i frid!

 

3 Comments

  1. Janne skriver:

    Kämpa, Sofia med skolan och tennisen!

  2. Jan-Åke skriver:

    Ja nu är det upp till bevis för Magnus. En del av allt du lärt honom vill vi se att han visar upp och levererar.

  3. David skriver:

    Vilka tävlingar kommer du att spela den närmaste tiden?