Dömde bort mig själv…

1 februari, 2015

USA kan man kalla smidighetens land:

drive thru

 

Perfekt på morgonen.

*****

När man reser flera veckor i rad tar ju förr eller senare dom rena träningskläderna slut och då måste man fixa. På stora tävlingar lämnar man in och vips dagen efter är dom rena. På små tävlingar sköter du det själv. Så en kväll tog jag tag i det hela. Hotellet har tvättmaskin man kan låna. Utanför tvätteriet satt där två män som använde torkmaskinen för sin tvätt.

-Vet ni hur lång tid tvättningen tar frågade jag…?

Av dialekten kunde man höra att dom var från Australien.

-Its about half an hour sa dom.

Bedömde att det skulle nog kunna stämma till 50 procent. Varför jag inte riktigt litade helt på deras tidsuppfattning är att där stod spritflaskor framför dom på bordet och dom pratade något sluddrigt.

*****

I sista tävlingen kan man säga att jag bokstavligen dömde bort mig själv, vi hade nämligen ingen domare. Jag var lite för snäll, inte är det så lätt att se alltid. Och när vi bytte sida insåg jag att min motståndare inte riktigt hade samma tänk, inringade var märken som var inne…

*****

Verkar som att jag missuppfattat något under hela min karriär:

3 min

Jag som trott man måste träna flera timmar varje dag….

*****

På väg hem flög jag via Chicago Ohare. Var på väg mot min gate när en man stoppar mig och säger en mening på något främmande språk, han upprepar men jag står fortfarande som ett frågetecken…

-Que..?

När vi bytte till engelska hängde jag med:

 

-Are you going to Amman? I cant find my gate 9 A , sa mannen och höll fram sin biljett.

På min biljett stod SK 944 till Köpenhamn så jag skulle inte till Amman men ville hjälpa mannen ändå och efter år av erfarenhet att läsa av flygbiljetter så kunde jag se hans lilla misstag:

-Sir, 9A is your seat……your flight to Amman is leaving from gate 13.

Så var ordningen återställd på Chicago Ohare.

*****

Man ska kanske inte skriva hursomhelst om sin politiska ståndpunkt men kan avslöja redan nu (om ni inte säger något) att det parti som tar bort jetlagen får min röst i nästa val…

*****

Satt och försökte hålla mig vaken och såg i tv-tablån att det skulle vara Speed 2 på tv. Härligt tänkte jag……tills jag insåg att Sandra Bullocks kille INTE spelades av Keanu Reeves…..WHAAT?…..God natt.

*****

På tal om killar. Var på min första lektion på universitetet i Växjö. Kanske hade ämnet svävat ut lite men en tjej sa att det ofta är så att tjejer söker sin pappas egenskaper när dom letar efter killar. När jag återberättade det hela hemma för pappa blev han sjukt nöjd och sa som han brukar:

-Jajamen, jag är bättre än jag vet…

Tog ner pappa på jorden igen att detta inte gällde i mitt fall, min kille måste ju faktiskt kunna lite mer än att tvätta bilen… ;)

*****

Upptäckte att mitt hår blivit så långt att det ibland flyger i ansiktet så det är svårt att se när jag spelar. Bäst att klippa mig lite:

 

mkt hår

*****

Imorgon är det samling i Helsingborg, dags för Fed Cup.

16 Comments

 1. Olivia skriver:

  Den där drive thru borde finnas i Sverige ;-) ses på Fed Cup till helgen!

 2. Ulf skriver:

  Lycka till nu i Fed Cup laget!

 3. Jan-Åke skriver:

  Lycka till och kämpa på alla ni i Fed Cup-laget

 4. Peder skriver:

  På stora tävlingar så lämnar man in tvätten och får tillbaka den nästa dag. Kanske inte så jävla konstigt att din tennis går åt helvete när du måste tvätta själv hela tiden med tanke på att den sista stora turneringen du var med på var väl hösten -95.

 5. Andy skriver:

  Du verkar ha jättebra koll Peder. Verkligen jättetrevlig kommentar också. Hoppas ditt liv blir bättre. Styrekram!

 6. Michael skriver:

  Känns det bättre nu Peder! Vilken jäkla idiot du verkar vara! Tänk lite innan du kommenterar nästa gång tack.

 7. peder skriver:

  Då smälter man in här……

 8. magnus skriver:

  Hur kan man inte ta ut dig i fed cup när du visar upp en srålande form och stjälvförtroende på banan. Du är i ditt livs form för fan. Jag förstår tamejfan ingenting???????