Domarens misstag….

23 januari, 2015

När jag hittade Starbucks så sa jag till Susanne på skoj att nu har vi hittat det viktigaste, sen kan vi börja leta efter det näst viktigaste……tenniscentrat.

Måndag morgon och jag kliver in och ska göra min beställning, ser då att jag kom lite försent. Där finns ju en megastor bilbana eller vad det nu är här också och framför mig står 22 stycken italienare från Team Ferrari. Ser scenariot framför mig:

-En dubbel espresso tack….

-Tyvärr, all espresso gick åt till italienarna…..

Men hann knappt tänka det då en i gänget tillika dagens hjälte kliver fram och säger på italiensk engelska:

-Escoosa miss, you can go first eeeh, becosa we wait our boss eeeeh….

-Gracie….

*****

I första matchen mötte jag en japanska. Domaren dömde fel redan innan matchen började:

-And to the left of the chair from Switzerland………Sofia Arvidsson.

När jag tackade för matchen efter vinster frågade jag vad det stod att jag kom ifrån på hennes papper…?

-I belive it says Switzerland….

-Im from Sweden…

*****

På kvällskvisten blev jag och Susanne sugna på något att äta så kilade över till 7/11 rakt över gatan för att köpa något. När man går in i en affär brukar man ju scanna av lite och se vad där finns och jag lägger märke till att det är något speciellt med tjejen som jobbar i kassan….det speciella noterar jag sen var att det var ingen tjej. Ska inte lägga någon värdering i det hela men det ser lite kul ut, tjejfrisyr och lååååånga välvårdade naglar men händerna dubbelt så stora som mina och mansröst. Men verkar hursomhelst vara en vettig person för när vi skulle gå säger han att vi ska tvätta äpplena innan vi äter dom….

*****

Kan avslöja att min havregrynsgröt är så god att man kan längta redan dagen innan till den. På klubben serverar som också frukost sa dom:

frukost?

 

Ja, socker blir man ju söt av men…..

*****

Som det säkert finns på alla arbetsplatser så förekommer det även på tennistouren lite speciella människor. En berättade att hon köpt en gele som man skulle lägga på magen så blev brände den fett och blev plattare……Senare samma dag så såg man samma människa käka både bagel och donut……fast det kanske funkar,bara man har gelen =)

*****

När jag duschat och skulle byta om för match så insåg jag att matchlinnet inte kom ner i väskan imorse utan blev kvar på hotellet. Kanon. Men som tur var så hade man ett kvarglömt träningslinne utan större märken som fick agera matchtröja.

*****

 

Idag hade jag match igen. Lyckades slå förra veckans vinnare, Vickery. Blev lite rabbalder i slutet av matchen. Jag servade för matchen vid 6-2 5-4 och 40-40……..slår då en rak forehand som kanske kan ha varit ute men domaren säger inget och Vickery slutar spela för hon tycker den är så långt ut……..

Domaren springer ner och visar (kanske rätt, kanske fel) det märket hon tycker där bollen är på linjen…….

Jag får poängen och vinner även nästa och alltså matchen.

Liv blir det efter också. Min motståndare kommer fram till mig uppe i players lounge och säger att visst var bollen ute…?

-Mycket möjligt sa jag, den var tveksam och kan nog varit ute men har du inget märke att visa så blir det ju svårt att göra något….

Man kan ju undra vad hon själv gjort i samma situation? Hade hon gett mig bollen? Sagt att vi kan spela om den..`? Dont think so….

Upprörd var hon det ringde tom journalister till mig som frågade hurvida bollen var inne eller ute……

Jag har ibland gått in matcher och gett bort bollar till min motståndare för att domaren dömt fel men i slutändan så är det alltid bäst att låta domaren döma. Hon eller han är mänsklig och det kommer ske misstag till din för och nackdel….

*****

-Det är för varmt ute…..jag går in sa Susanne.

Va? Varmt? Upplyste fröken om att hon var i Florida…..hade dunväst och långärmad tröja på sig….

*****

Stranden är inte så fin sa några spelare från Slovakien. Ok, sa jag. Vet inte vad dom har för stränder där men denna duger för mig under krig. Från min balkong:

utsikt Daytona

 

*****

Kvartfinal imorgon mot min kompis Rus.

9 Comments

 1. Jens skriver:

  Bra jobbat i Florida, Sofia!

 2. Anders S skriver:

  Låter som att du har det skoj i Florida. Härligt!
  Lycka till på kvarten imorgon!

  Du har den roligaste bloggen och de mest otippade inläggen, det gillar jag! ;)

 3. JohanC skriver:

  Anders S, matchen har precis börjat.
  Du kan se liveresultat på
  http://www.itftennis.com/home.aspx
  I högermenyn välj women och klicka på
  live för Daytona.

 4. anders skriver:

  Alla kan ju inte vara lika sportsliga som Wilander:
  https://www.youtube.com/watch?v=y2n9PsEC8Ek