Daytona Beach

19 januari, 2015

På plats i Florida och USA. Första tävlingen gick väl lite sådär, fick stryk mot en andraseedad tyska vars efternamn jag inte vågar stava till för det blir nog fel. Lyckades inte riktigt med taktiken att vara aggressiv framme vid nät:aggressiv på nät

Skämt och sido. Vi spelade på grus, stor risk att man går på nät då…not.

*****

Har svenskt sällskap här i form av Susanne Celik. Efter första veckan står det dock klart att hon gör sig lite bättre som tennisspelare än som kartläsare. På väg från flygplatsen till hotellet säger hon:

-Sofia, framme vid rödljusen ska du svänga vänster…

-Ok, sa jag……då har vi ett litet problem…….det finns ingen väg åt det hållet….

 

*****

På tal om bilkörning så har jag insett att jag faktiskt ligger inne med ett ganska stort ordförråd av fula ord..

*****

Som vanligt hände det grejer när man skulle in i USA. Så lång kö vid tullen att jag missade mitt plan. Rätt kul när man ser en av gränspoliserna komma gåendes mot sitt bås……där är fyra km kö och han kommer med en kaffe i ena handen och en Ben och Jerry-glass i andra handen….

” Jaha, någon som har bråttom idag…” Ska bara äta upp min glass =)

*****

Eftersom där bara blev en match i Plantation så har jag fått försöka träna mig i grusform. Men har även lyckats ta reda på Forrest Gumps lösenord på Facebook:

Gumps lsen

 

*****

Ibland gör man ju saker som man inte riktigt kan förklara varför man gör. Som att tex stå och locka håret precis innan man ska gå och sova, lönt…..fast åt andra sidan…….man vet ju inte vem man möter i sin dröm.

*****

Bara för att bevisa att jag blivit ganska stark under offseason så kan jag berätta att jag åt på Cheesecake factory fyra gånger förra veckan…….utan att beställa en enda cheesecake. Den enda svensken som fick äta en var Christian Lindell. Han vann vann nämligen hela tävlingen så väl förtjänad.

*****

Denna veckan har vi ett kök på hotellrummet. Det var ju helg och allt så imorse gjorde jag hemmagjord havregrynsgröt på mitt specialsätt. Arantxa Rus och hennes kille frågade om jag kunde fixa till dom också någon morgon. Det är väl inga problem sa jag…..mot betalning är allt möjligt… =)

*****

Ikväll käkade vi middag på Chilis. Där har dom allt. När vi skulle hitta restaurangen så tog kartläsare Susanne tag i det hela på sitt sätt:

-Där är det……tur dom har en sån där jättepaprika utanför så man ser restaurangen….

– Ja mycket bra……en paprika utanför en restaurang som heter Chilis……..kanske är det en chili…. ;)

Same same but different…

*****

På tisdag börjar tävlingen här i Daytona Beach. Även om där spelas Grand Slam på andra sidan klotet så är inte deltagarna här att leka med. Nicola Vaidisova har legat sjua i världen och spelar kval här.

*****

Det är ju inte jul än men ska ändå vara lite snäll. Jag är ju i USA så om någon vill att jag ska köpa med Apples nya handsfree hem så fixar jag det:

apple handfree

 

*****

För övrigt så är det väl första gången på 12-13 år som jag inte är i Australien. Känns konstigt och inte bra….

8 Comments

 1. Janne skriver:

  Lycka till Sofia!

 2. Jan-Åke skriver:

  Schysst av dig att fixa havregrynsgröt till Arantxa Rus. Mot betalning… ta inga kreditkort!;)

 3. Martin skriver:

  Lycka till i em, full fart mot kvarten…

 4. JohanC skriver:

  Sofia tog sig vidare till kvartsfinal med 6-2, 6-4 mot
  Sasha Vickery i Daytonas ITF turnering.