Otur….

27 oktober, 2014

Hade lite otur en dag. Råkade luta mig så att alla knappar trycktes in och vi stannade på varenda våning. Jag blev lite av idolen i den hissen……Vågen på den.

*****

Spelade innebandy en dag. Förra gången vi spelade blev jag tillsagd att jobba hem…….Jobba hem?? Förstår ingenting….jag vill ju göra mål..

*****

I England lyckades en kille springa fortare än tunnelbanan mellan två stationer. Det känns som att i Sverige skulle samma sak kunna funka fast med tåg…..

*****

På tal om tåg. Skulle ta tåget från Poitiers till Charles du Gaulle-flygplatsen för att resa hem i veckan. Det ville sig inte riktigt. Just den morgon hade en person bestämt sig för att livet på jorden inte var roligt och hoppade framför ett av tågen. Stationen stängdes av och jag kom fram till flygplatsen samtidigt som mitt plan lyfte mot Köpenhamn. Inte så kul och missa planet men i det stora hela så var det ju inte hela världen. Jag fick bo över en extra natt och vakna upp dagen efter…….det var ju något som personen på spåret inte fick.

*****

Viktigt att ha en taktik är man spelar. Med tanke på resultaten iår undrar man ju om jag har haft någon……men utanför banan är min taktik glasklar, iallafall gällande killar:

killar

 

Vi tjejer är ju tydliga, fast astronauter kanske vi inte ska bli:

houston

 

*****

Får tacka för alla kommentarer jag får till min blogg, det är roligt att beröra. Fick ju tom tips på jobb efter karriären, att städa på Hotell Tylösand….personen som skrev det kan nog omöjligt ha sett mina hotellrum……..då skulle man nog inse att ett städjobb efter karriären är uteslutet. Så hur dålig min tennis än må vara så är det nog bättre än min städtalang =). Så ett tag till får ni nog stå ut med mig..

*****

 

När man kommer hem måste man handla. Gjorde det hela lättare för mig själv och skrev ner uppdraget:handling

och lade lappen hemma. Vilket inte gör något, har ett närinpå fotografiskt minne…..allt kom hem.

*****

En dag sa pappa något konstigt (som vanligt) och jag gjorde en min……….han berömde mitt utseende:

-Med den minen ser du ut som Andreas Isaksson i Partaj……

*****

Sista tävlingen för iår börjar på lördag i Limoges.

*****

Dagens eftermiddagsträning var schemalagd på min favoritbana i Olympiahallen, bana 6. Går knappt missa där, man ser bollen som en badboll. Gott.

Vi körde gemspel och spelade väldigt bra gjorde jag. Under en paus kläcker tränare Mattias Arvidsson ur sig en kommentar som gör att jag bryter ihop. Skrattattack. Samlade ihop mig och försökte gå ut och returnera……men fick avbryta.  Skratta är gott. Därför avslutar vi med denna.

 

8 Comments

 1. Jens skriver:

  Lycka till Sofia, i Frankrike, till helgen!

 2. Christina Stenman skriver:

  Hej!

  Vi på Gullbrandstorpsskolan ska fira Nationella läsdagen 13/11-14 och tänkte höra om du skulle vilja komma och läsa högt 15 min för en klass och sedan besvara frågor om ditt yrke?
  Mvh Christina Stenman

 3. Patric Ljunggren skriver:

  Jag vill bara hälsa att jag uppskattar det sätt du beskriver din värld i bloggen. Idag blir middagen försenad för att jag fastnat i bloggen istället för att steka kotletter/ Patric

 4. Sofia skriver:

  Tack Jens!

  Hej Christina. Det hade jag gärna gjort men är troligen på semester utomlands då. Kanske kan komma dit en annan gång.

  Tack så mycket Patric, det var snällt sagt och roligt att höra!

  // Sofia

 5. Jacob skriver:

  Bästa bloggen och din inställning är så bra! Du kommer knäcka sista tävlingen för året for sure!

 6. Lars - Anders skriver:

  hej Sofia vad ska du åka på din semester. Lycka till med nästa tävling.

 7. Jonas skriver:

  Härligt Sofia – humor är bästa avväpningen av buttergökar! Häng i in i det sista av säsongen – sen lite välförtjänt semester och sen vänder det! =)

 8. Embe skriver:

  Så var en trist säsong slut. Hoppas du inser att du måste satsa ordentligt och seriöst under 2015 för att ha en chans att nå tillbaka till topp 100 och kanske även topp 50. Vet inte vad det är som lockar på hemmaplan så mycket att tennisen kommer i andra hand, men det är ju tyvärr tydligt att det har varit på det viset under året. Ständiga hemresor istället för att ligga kvar och träna utomlands och genomföra 3-4 veckors spel i samma land. Alla andra svenskor och de flesta i världstoppen gör ”turnéer” på det viset och stressar inte hem varje vecka eller upprepat avanmäler planerade turneringen. Kontinuitet och spel vecka efter vecka är det enda som kan ta dig tillbaka till världstoppen. Hoppas du förstår det och inte fortsätter på den meninglösa halvsatstningen du haft under 2014. Eller så fortsätter du likadant och spelar för att det är kul. Är såklart ditt beslut om du väljer att satsa eller inte och ingen har rätt att klaga på vad du väljer. Men själv hoppas jag verkligen du fortsätter spela och att du satsar seriöst. Du ÄR riktigt bra men resultaten kommer inte om fokus är på något annat.