Moskva

13 oktober, 2014

 

Ryssland skickade jaktplan till Sverige. Sverige svarade genom att skicka mig:

Jaktplan

 

Det tunga artilleriet.

*****

Ryssland ligger två timmar före i tiden så när jag kom fram till hotellet var det redan middagstid. I hissen på hotellet hängde en meny:

Vodka

Kanske ingen jättebra uppladdning.

*****

I receptionen satt två tjejer från tennisen för att informera spelarna om diverse saker.

-Tänkte boka lite träningsbana för imorgon sa jag.

-Ja, du kan ta bussen och åka bort till anläggningen.

Men så var det ju som så att jag råkade sitta på en viss information. Alexander Graham Bell uppfann telefonen 1876 och visste har den hunnit komma till Ryssland?

-Ni skulle inte kunna ringa bort och boka?

Det gick dom med på.

Ok, kanske smög där sig in ett litet faktafel. Alexander var kanske inte först:

chuck Graham

*****

Blev ingen längre visit i Moskva. Förstår inte riktigt hur jag kunde förlora på en av mina favoritbanor, centercourten.

Jag var dålig.Känslan efter:

sofftrött

Innan matchen byttes nätet ut för det var för lågt. Såhär i efterhand hade det nog varit bra om det fått sitta kvar…

*****

Om man ska försöka vara positiv och hitta något kul som hände så var det en grej jag tänkte på. Ni vet det står ju säkerhetsvakter utanför omklädningsrummen och korridoren där spelarna är. Dessa är långa, svartlädda och har stenansikte. Inte sett dom le eller prata. Men när man möter dom varje fler gånger om dagen när man springer runt där så brukar man ju iaf säga hej, jag gör det ialla fall….dom behöver inte göra det tillbaka. Det roliga som hände innan min match när jag höll på att värma upp var att en av dom plötsligt säger:

-Sofia, centercourt is finished….

(Va?? Kan du prata och va, kan du mitt namn…?)

Kanske var det chocken som gjorde det för jag började med att bli breakad direkt….

*****

Aeroflot hade ett sent plan till Köpenhamn på lördagskvällen…..även om jag trivs helt ok i Ryssland så bestämde jag mig för att ta det. Chauffören som körde mig pratade bara ryska typ. Men lyckades förstå att han var en fd gymnast, att han gillade IKEA men att där var för mycket folk ibland, att han hade en kompis som var med i VM i karate och att Vladimir Putin brukar åka helikopter när han ska någonstans för att slippa all trafik…

 

 

 

 

 

 

13 Comments

 1. Ulf skriver:

  Hej Sofia! synd att det inte lyckades i Moskva…

 2. Niklas skriver:

  Jag var dålig säger du.A fan. Det har du varit de sista tre åren. Lägg ner skiten nu och gör samhällsnytta istället för att åka runt och förudmjuka dig själv.

 3. Johan skriver:

  Hoppas verkligen inte att du tar åt dig av de idiotiska kommentarerna du får här på bloggen när det går tungt. Men det tror jag inte du gör heller… :) Lycka till 2015. Vi är många som håller tummarna för dig.

 4. Anders skriver:

  Synd att det inte gick vägen i Moskva, men bra kämpat! Kul att komma iväg på en liten resa också. Kolla bara så att du inte blivit buggad… ;)
  Ha det fint!

 5. Thomas skriver:

  Hej Sofia,
  Synd det inte funkade denna gång.
  Ge inte upp. Sverige behöver din tennisbegåvning.
  Johanna hade också några motgångar men har kommit tillbaka.
  Tänk på alla toppspelare du slagit.
  Har du gjort det förr så kan du göra det igen.
  Jag var en aktiv Klass-2-spelare under tonåren men slutade pga studier.
  Jag kom själv tillbaka efter 12 års uppehåll och spelare mycket bättre än under tonåren.
  Spelade smartare istället för med kraft.
  Vi tror all på dig.
  MVH Thomas

 6. patrik skriver:

  Per Gessle söker städpersonal till hotell Tylösand. Snacka med honom och se om du kan göra nytta, istället för att skämma ut dig när du torskar varenda jävla match du spelar.Va fan har du ingen
  sjävinsikt kan man ju undra.

 7. JB skriver:

  Nollor som skriver negativa kommentarer är ofta samma personer som dunkar rygg i medgång. Att nå topp 100 i världen kräver benhård vilja och den egenskapen skiljer dig från en del av patrasket som uttalar sig här. Kör hårt Soffan!

 8. Michael skriver:

  Patrik!!!
  Lägg av nu va!!!
  Eller är en hård smash mellan benen på dig enda lösningen !!?!!!