Ingen prinsessa….

26 september, 2014

Ni vet  ju hur det kan vara när man går till jobbet på måndag morgon. Man kan vara lite seg. Körde en volleyövning. Fick två ramträffar och en boll i magen. Reaktionen på topp….naaaat. Men det är det jag säger, man ska inte gå fram på nät…..farligt. Bättre att hålla sig där bak…

*****

Som förälder finns det ju vissa tillfällen då man är extra stolt över sina barn. Trodde pappas stolthet peakade när jag tog körtkort men jag hade fel. Den kom nämligen häromdagen. Frågade nämligen pappa om han kunde berätta för mig hur han gjorde sin paradrätt ”Korvstroganoff”så jag kunde prova hemma. Stoltheten lyste i ögonen och man läste tankarna: Jaaaaaaaaaa äntligen ger min uppfostran resultat….

*****

Ska väl erkänna att jag inte är någon hejare på det där med hur man ska sminka sig, använder inte så mycket utöver mascara. Inte lätt det där och vissa av mina kompisar verkar tycka likadant. Mari Andersson gjorde sitt bästa en dag:

mari smink

 

Vi får kanske gå en kurs ihop.

 

*****

Plötsligt hände det….min bror Fidde hängde med på fotboll…..HBK mot Malmö FF. Vi gick igenom reglerna innan matchen. En av HBK-spelarna missade friläge och Fidde kommenterar:

-Den hade jag satt.

Fick förklara för min lillebror att NEJ, den hade inte du satt för du hade inte kunnat träffa en ladugårdsvägg från en meters avstånd….

*****

Om jag någon gång kommer bli politiker så är det framför allt tv frågor jag skulle jobba hårt för:

1. Absolut förbjudet att lägga russin i bröd eller bullar för det är inte INTE gott.

2. Det skulle vara tillåtet att kunna stoppa i amerikanska quaters i parkeringsautomater eftersom dom är så lika enkronor.

Håll utkik på valsedlarna nästa gång =)

*****

Nej, tror kanske inte det är någon risk att jag blir politiker. Har ju redan massa annat och göra och får ju tacka nej till saker hela tiden. Senast idag:

prinsessa

 

Kan ju inte vara överallt…

****

Eftersom man flänger och far ibland till speciella länder där man behöver visum så kan man ju vara i behov av ett extra pass. Gick till polisstationen och frågade om det fanns möjlighet att få ett extra pass(har haft ett innan). Fick då frågan vad anledningen var? Resten jag mycket i tjänsten?

Eftersom ”tjänsten” lät lite som om jag vore en hemlig agent och lite coolare än att säga att jag åker världen runt för att slå på en gul boll, så svarade jag:

-Ja typ…..

När detta sen krävde intyg från arbetsgivare ( som jag inte hade någon) så ville jag inte vara till besvär, så sa att det räcker om dom kan fixa ett ID-kort. Det bör jag klara mig på till Österrike.

*****

Böcker läser jag ju rätt mycket men ibland kan det vara nyttigt att läsa tidningar också. Hittade nämligen en artikel som jag bör läsa en,två tre fyra och fem gånger…….tills den sitter:

städa smart

 

*****

Läste i kvällstidningarna att Caroline Wozniacki ”glömt” sin check på 10 0000 0000 i Us Open. Det hela lät väldigt dramatiskt. Fast så vitt jag vet så är det bara ett kvitto du ska hämta och inga checkar, utan pengarna sätts över direkt på spelarnas bankkonto men artiklarna blev ju lite roligare på så sätt..

*****

Man unnar ju verkligen alla denna underbara känslan någon gång i livet. Ni vet den när man letar parkering….Så hittar man en och så står där folk och kollar och man ska försöka fickparkera och så sätter man den perfekt! Man vill liksom bara gå ut ur bilen och göra V-tecken och ta emot applåderna…

*****

Inte så mycket tennissnack idag men det har varit den bästa träningsveckan på länge. Inte bara för att jag satte parkeringen en dag. Efter tre pass idag gick jag mot bilen. En okänd bil kör upp bredvid mig och vevar ner rutan:

-Hej……skulle bara säga att vi håller på dig. Mina barn har dig som förebild.

Mycket bättre avslutning på den dagen kunde man ju inte fått.

 

11 Comments

 1. Schumacher Nicolas skriver:

  hi Girl

 2. Tim skriver:

  Nice blog, Sofia!

 3. Lars - Anders skriver:

  Vad har du för bil Sofia. Har du fler tuneringar inplanerade i år.

 4. Jacob skriver:

  Bästa kommentaren :)