Tågresor

19 september, 2014

När man läste sociala medier verkade det som att det inte var så många som var nöjda med förra söndagens val:val

 

Stackarn……men han ser rätt glad ut ändå.

*****

Väntade på att stiga på planet när en tant knuffar sig fram:

-Ursäkta, kan du flytta dig….jag har nämligen guldkort och dom sa precis att vi ska stiga på först.

Såklart att jag flyttade mig. Sen att jag själv stod i den kön för att jag hade en diamantkort i fickan, det nämnde jag inte.

Det är ju ett litet fenomen det där när det ropas boarding i högtalarna. Folk rusar allt vad dom har….för att gå på planet och sätta sig på sin numrerade plats…

*****

Kanske är man lite för snäll om man inte säger till personen som sitter på en plats i tåget utan väljer att stå upp hela vägen….men jag tyckte den där fotbollsspelaren såg lite trött ut så han behövde nog vila.

*****

På tal om att resa (jag gör ju det en del)……så har jag alltid trott mycket på teorin att det är lättare att låta folk som ska gå av exempelvis ett tåg eller en hiss…..innan dom andra kliver på. Men alla jobbar inte likadant märker man…

*****

Och en till gällande resa. Ibland när man går till sin gate på en flygplats får man faktiskt för sig att undra om där faktiskt finns en flight eller om det är meningen att man ska gå hela vägen hem…

*****

Får passa på att tacka alla som ville göra mig sällskap på tåget i måndagskväll:

Tåg Schrewsbury

 

Eko eko eko….

*****

Innan min andra match kom en dam fram i omklädningsrummet:

-Ska du verkligen spela tennis? Du ser alldeles för glamourös ut…

Ja Nikes kläder är icke att klaga på.

*****

Det tog ju bara 28 år men äntligen har Fidde förstått vad hans uppgift som lillebror är…..nämligen att fylla sin systers kyl med Toblerone när hon kommer hem från resa…Kärlek.

*****

Det äldre paret på Kastrup frågade lite försynt:

-Är det du som är Sofia…?

-Jo det stämmer.

-Vi har kollat när du spelat och du har roat oss fler gånger.

*****

Li Na meddelade att hon skulle sluta. Tråkigt. Det var en duktig spelare och en rolig person. Vi har hunnit med och växla en del ord under regnpauser och andra tillfällen. Bla en gång satt vi i Paris när det spöregnade.

-Är det ok om jag sitter här lite frågade Li.

Vi hann prata en stund och hon berättade hur hon hade det hemma i Kina och vad hon tänkte gällande barn efter karriären. Väldigt intressant och hon gjorde det på sitt eget sätt och därför satt man mest och skrattade. Nu är det ju såklart inget jag kommer återberätta här men kan bara säga att det är en rolig tjej.

 

12 Comments

 1. Erik N skriver:

  Tjabba!

  Verkar som du fick 2 bra matcher i Shrewsbury, kul att se att formen verkar vara pa vag. Vad ar tavlingsplanerna for resten av sasongen?

  Keep strong!

 2. Tommy skriver:

  Alltid lika kul att läsa din blogg.

  Fortsätt kämpa på tennisplanen!!

 3. x skriver:

  Det där med bilden på en val är ju valfusk;)

 4. Anders skriver:

  Rolig som alltid och kloka tankar också! Gillar att du är så jordnära och verkar vara en schysst person. :) Ha en fortsatt fin vecka Sofia!