US Open

15 augusti, 2014

Hade inte sa mkt for mig en kvall sa jag satte mig och kollade lite tennis:

Bastad

 

Om hon ar lik mig sa beror det pa att det var jag. Matchen fran Bastad, vann inte reprisen heller…

*****

Nar jag flyttade tyckte pappa att jag hade en liten passiv roll….ratt lik killen i rod troja:

that guy

 

Hejade pa ialla fall…

 

*****

SK 909 flog mig till New York haromdagen. Vid landning maste man ju prata med tjejerna och killarna i tullen innan man kommer in i landet. Killen som jag kom fram till hade en fraga:

-Vem reser du med…?

-Reser sjalv sa jag och var tvungen att stalla en motfraga: Ser jag sa ung ut…?

-Nej sa han. Du ser bara ut som nagon som borde ha sallskap…( Jaha sag man sa forvirrad ut….)

Till slut blev jag dock inslappt. Tur det, hur ska annars Starbucks ga runt..?

*****

Ett av mina andra favoritstallen har i USA ar Whole foods, en mataffar full av nyttigheter:

whole foods

 

Gronkalsmix..

*****

Mellan traningarna galler det att inte glomma att vila:

soft

 

*****

Trivs valdigt bra har hos Bill och Catarina. Imorgon aker vi in till New York. Har hort att dar gar en tavling som heter US Open, sa tankte spela den nar jag anda var i narheten liksom…

20 Comments

 1. Anna A skriver:

  Heja Heja kompis!!

 2. Jens skriver:

  Lycka till Sofia, i US Open!

 3. KA skriver:

  Du borde spendera mer tid på att träna och mindre tid på allt annat… Dina resultat är värdelösa nuförtiden. Det är knappt så du syns på WTA Touren så man undrar om du pensionerat. Kanske dags? Dagens insats på US Open skrämmer. Från 3-0 förlorar du 5-7 i första setet och resten är inte direkt briljant. Alltså 2 games vunna av sista 9 i setet. Ta tag i din idrott eller lägg ner, resultaten är apdåliga.

 4. KA skriver:

  US Open gick ungefär lika bra som Wimbledon…

  Lost to (WC)Gabriella Taylor(NR,-4.95) (GBR) 6-1 6-3

  Förlorat mot en icke rankad tjej… LOL…

  Inse att du inte längre håller måttet.

 5. PE skriver:

  US Open gick lika bra som Wimbledon…

  Lost to (WC)Gabriella Taylor(NR,-4.95) (GBR) 6-1 6-3

  Förlust mot en icke rankad tjej… Dags att inse att du inte längrer håller måttet för WTA Touren.

 6. Peder skriver:

  Men detta är vad som representeras av sverige….. Bedrövligt är bara förnamnet. Någonting är helt jävla sjukt i svensk tennis, och har vari tså i många år nu.

 7. Stor fan skriver:

  Grattis, du var först av alla! Allra först…

  …att åka ur US Open.

  Ingen åkte ut snabbare än du. Kl 18.20 svensk tid är US Open slut för dig (startade kl 17.15 idag).

  Hellre ingen representant för svensk tennis än detta.

 8. Anonym Sofia-fan skriver:

  Sluta klaga och ägna er åt annat, till exempel att lära er skriva korrekt svenska. Det kanske går och bör vara lättare än att etablera sig på tennistouren.

  Kämpa på Sofia!

 9. Michael Svensson skriver:

  Hej
  Har ni som klagat förlorat pengar på betting?
  Riktigt lågt att klaga på resultat när ni förmodligen inte spelar tennis själva. Det är förbannad skam att ni bär Er åt som ni gör!

  Själv spelar jag veteran SM och har jobbat som tennis coach i 33 år. Studerar nu idrottsvetenskap för att bli certifierad coach i januari.

  Mitt tips till dig Sofia är följande:

  Anmäl dig till några challengers och få tillbaka allt självförtroende snabbt. Jag har följt dig under alla år både resultatmässigt och rankingmässigt. Har sett dig spela flera DC matcher bl.a. i Borås. Är bekant med Stefan Eriksson när han var tränare i Tabersdalens TK. Tycker du är en mycket bättre spelare idag än för flera år sedan. Saknar lite självförtroende bara. Lycka till Sofia ! Kämpa på bara!!!

 10. Per skriver:

  Kan faktiskt inte heller förstå poängen med att ställa upp i en grand slam-turnering utan någon som helst matchträning på hardcourt… likadant var det med Wimbledon. Om inte motivationen till träning och förberedelse finns kvar är det dags att lägga av, tyvärr.

 11. Michael skriver:

  Det är så lätt att sitta som åskådare och tycka till om att lägga av m.m. Faktum är att Sofia har enormt mycket rutin samt att hardcourt är hennes bästa underlag. Därför tror jag att Sofia hoppades på en lite lättare lottning och därmed snabbt kunde komma in på underlaget. Så länge Sofia känner att spelet och benen hänger med är det endast hon som ska avgöra om hon vill trappa ner osv. Det vänder väldigt snabbt i tennis och efter ett par segrar är flytet tillbaka. Kom igen Sofia.! Du har som du vet stor kapacitet. Kanske bör utveckla attackspelet mer för att få snabbare avslut. bästa hälsningar

 12. Embe skriver:

  Jag har tidigare fått en del kritik för att jag kritiserat Sofia men denna gången tänker jag inte göra det. Tyvärr fanns det väldigt få bra tävlingar före US Open och det blev svårt att välja annat upplägg. Höll tyvärr inte och det är såklart trist. Fortsätter dock tjata om att enda vägen till revansch och nya framgångar är att spela turneringar och spela dom ofta. Det är max 10 spelare av topp 150 i världen som spelat färre turneringar än Sofia senaste året utan att ha varit skadade. Tävla, tävla, tävla och inte 1-2 veckor och sedan vila 1-2 veckor utan spela 3-4 veckor i stöten. Så gör nästan alla andra i världstoppen. Kapaciteten finns ju där – det är vi många som ser. Sofia är för övrigt anmäld till Barnstaple 25k i början av sept och kommer bli seedad topp 4. Bra där och fortsätt anmäl hela september! (och: Inläggen från KA, PE osv är såklart skrivna av samma person. Strunta i dom)

 13. Michael skriver:

  Mycket bra skrivet Embe!!!!

 14. olle skriver:

  Beklämmande läsning från flera som skrivit inlägg – otroligt korkat.

  jag uppskattar verkligen dina blogginlägg men med tanke på de fullkomliga idioter som skriver kommentarer så föreslår jag att du lägger denna blogg på is tills vidare.

  I bästa fall så läser du inte vad som skrivs här.

  olle