En liten hjälte..

5 juli, 2014

Vi från skandinavien kan ju prata hyfsat med varandra utan att byta språk. Dock blev det ett litet undantag på  Kastrup häromdagen. Gick fram till där dom förvarar väskor:

-Hej, jag skulle hämta en väska….

Hon kollar lite konstigt på mig och säger sen:

-Växla pengar kan du göra därborta…

Jodåsåatte…..då tar vi det på engelska…

*****

Fick en väska med kläder av Nike. När jag kollade igenom den fanns där bara toppar men inga kjolar. Det hade ju kanske kommit några fler och kollat men riktigt så roligt ska vi inte ha. Jag mailade och frågade om där även fanns en chans att få nederdelar..

*****

Nu ska vi inte avslöja för mycket men visst kan det nog har varit så att denna linjen lade man en lördagskväll…?

sned lnje

 

Lite extra spelrum..

*****

Vilken konstig match jag spelade i Contrexeville mot Begu. Första set var nog det bästa jag spelat iår och efter det troligen något av det sämsta men hatten av till henne som verkligen spelade grymt. Jag borde ju veta att det inte räcker att vara bra i ett set utan i två. På tal om att vara bra på saker, vill inte skryta men:sovbild

I tunga stunder får man plocka fram ljuspunkter,skönt att vara bra på något.

*****

Lite komisk att jag åkte till Kristinehamn och när jag kom hem hade jag flyttat. I början får man alltid anstränga sig så man kör rätt.

*****

Skulle spelat Bad Gastein i helgen men hinner inte. Bla vill landet Kanada att jag ska redovisa mina kostnader i landet 2013 och sju år tillbaka. Grattis. Lite organiserat kaos:

papper

 

******

Petra Kvitova vann Wimbledon. Man brukar säga att personligheten ofta kan spegla hur man spelar. Petra är en väldigt snäll, lugn och trevlig tjej som spelar lite tvärtom…..tufft, chansartat och otrevligt. Tänk att jag en kväll i Beijing en gång lyckades slå just henne. Min bästa vinst för övrigt.

*****

Ibland kommer folk fram, vilken fin solbränna du har. Hehe,lugn i stormen…. viker man undan linnet lite så ser man att jag har ju en fantastik fin

bränna

 

bonnabränna…

*****

Ska avsluta med en historia om en liten hjälte som för alltid kommer ha min respekt. Första gången jag träffade Victoria Duval,19 år från USA var i Midland tidigare iår. Vi var tre stycken i omklädningsrummet och eftersom vi pratar mycket tennis annars så kunde det ju vara trevligt med ett annat ämne. Det var Alla hjärtans dag så vi frågade varandra om hurvida någon av oss hade någon ”Valentine”. Det hade vi inte men vi var övertygade om att alla blommor som killarna skickat till oss hade dött på vägen för Midland var ju minst 20 grader kallt.

Efter sin första kvalmatch i Wimbledon iår får Victoria beskedet att hon har cancer. Vad tror ni hon gör då? Lägger sig ner och ger upp? Inte, hon fortsätter spela….kvalar in och slår en seedad spelare i första omgången i huvudtävlingen. Om inte det där att att vara stark så vet jag inte vad som är det. Tror inte cancern kommer ha en chans mot henne.

 

10 Comments

 1. Hyper skriver:

  Grattis till wild cardet i Båstad, önskar dig en lyckosam turnering och en gångbar lottning så du kan plocka lite fina poäng.

 2. Jens skriver:

  Hejsan Sofia;
  Lycka till i Båstad till veckan!

 3. Michael skriver:

  Hej Sofia! Om du går till final går du om Johanna på rankingen och är rättvist etta i Sverige igen.

  Lycka till!

 4. Ulf skriver:

  Hej Sofia! ska du spela en turnering denna veckan..??