Gräsligt iår igen..

19 juni, 2014

 

Dagen efter en förlust är känslan lite såhär:

komma igång

Men så tar man sig i kragen och gör något bra av dagen. Denna gången blev det en massa intervaller innan hemresan.

*****

Efter matchen åt jag lite mat och gick för att köpa en espresso i cafeet. Tjejen frågade varifrån jag kom och hur det hade gått. När jag sa att det inte riktigt gick enligt planerna idag så tyckte hon nog lite synd om mig och sa:

-Gå ut och sätt dig i solen och njuta av din kaffe och kolla på lite snygga killar…

Nu brukar jag ju inte ifrågasätta folk så ofta men snygga killar?….i England? Då brukar man få leta länge och noga…

*****

När man ska flyga lågprisbolag är det alltid lite nervöst. Att få sin resväska att väga 20 kg är inte min grej och att ha med tennisväskan som handbaggage är inte populärt. Men denna gången hade vi tur. Incheckningskillen var svensk och hade spelat tennis på college. Inga problem med baggaget och dessutom såg han till att vi fick gå ombord bland dom första. Vi i tennisfamiljen håller ihop =)

*****

Pascal Maria dömde finalen mellan Nadal och Djokovic i Paris. Han var även på plats och dömde kvalet i Wimbledon. Han är en kul kille som gillar skoja. Han frågade om jag bett att få honom som domare?

-Tvärtom, sa jag. Har bett om att INTE få dig. ( Han dömde ju ut en boll för mig mot Tatiana Garbin i en tävling i Nice i början av 2000-talet. Han sa att bollen var ute men där fanns inget märke. )  Brukar gå igenom den varje gång jag träffar honom:

-Mr Maria, if you play on clay….there will be a mark. My ball was on the line…

Men några rätt har han nog allt eftersom han numera får döma dom stora matcherna. Men det är kul att skoja lite.

*****

England, landet där maten kan se så himla god ut och smaka så lite.

*****

Fanns en tid då jag sprang igenom kvalet i Wimbledon och bara tappade 7 gem sammanlaget och hade 4-1 i tredje set för att gå till tredje omgången i huvudtävlingen. Sen fanns där ett år då jag ramlade och skadade mig. Att möta mig på gräs nu är lite som att stå över första omgången… =)

*****

Nej det var inga djur som rymt från djurparken idag. Det var bara jag och mamma som körde kompisbyxor på stan:

leopard

Mjauu.

*****

Start grattis säger vi till min kompis Maria som fyller år idag. Mia hade troligen också blivit tennisproffs men när hon var 9 år så slog hon av senan på racketen och sa ungefär att jaha, nu måste jag nog sluta spela tennis. Idag har hon inte den helt oviktiga uppgiften att ta hand om och hjälpa sjuka människor.

*****

Glad midsommar till alla. Ät gott, må väl och glöm inte att pussas:

pussas

 

*****

1980 stod Bruce Springsteen på scen och sa att han hade skrivit en ny låt.  Den blev ok, den blev helt ok.Kanske en av världens mest kända och bästa låtar.En version kommer Här.

 

 

 

5 Comments

 1. JohanC skriver:

  Trevlig Midsommar Sofia.

  Vi får hoppas att formen gör en snart återkomst.

 2. Anders S. skriver:

  Hej Sofia! Läser du kommentarerna? I så fall, kul att läsa din blogg och att du bjuder på lite av varje. Fortsätt så! :) Ha en bra vecka! Ska du vara ledig något i sommar eller blir det träning, träning…?

  Vänlig hälsning
  Anders