Mot Wimbledon

14 juni, 2014

Det här med tågstrejken ställer till med lite oreda, särskilt för oss som reser mycket. Som tur är så finns det folk som ger lite upplysningar om alternativa resvägar osv. Dock kan det bli lite fel ibland. En man som inte kunde svenska kommer in i tåget och frågar hur han ska ta sig till Alvesta. En dam tar snabbt fram sin mobil och ger klara direktioner:

-Det går ett tåg direkt till Alvesta vid 13.36 på spår ett så gå dit.

-Thank you sa killen.

Snäll dam som ville hjälpa. Det fanns dock bara ett litet problem med det hela. Klockan hade passerat 14.00 när hon gav upplysningen…

*****

Kom lite regn mitt under gårdagens träning.

-Vad gör ni sa Mackan, några bollar till kan ni allt spela…..

Jodå:

regn

 

Om vi får låna simglasögon visst.

*****

Förlorade mot förstaseedade Doi i Nottingham, men tar med mig några positiva saker från den matchen. Det här med att förlora är aldrig kul, men jag tycker Roger Federer sammanfattar det rätt bra:

roger that

Roger that!

*****

Student för Joel igår och bröllop med Henrik och Karolina idag. Festligheter är trevligt, det innebär en massa glada människor.

*****

Väskan är packad med vita kläder, grässkor och regnjacka. Då förstår ni kanske vad som ligger runt hörnet. Avresa mot Wimbledonkval imorgon.

När man förlorar matcher som folk satsar pengar på kan man få meddelande som: ” Din jävla idiot”, ”ge tillbaka mina pangar”, ”hoppas du dör”. Skönt då att man ibland får lite snällare hälsningar:brevet

*****

Nu får jag nog ta och fixa till mig lite om jag ska se anständig ut på bröllopet. Och så en låt man blir glad av.Säger inte att jag vet något om det men vi avslutar med denna.

 

25 Comments

 1. Ulf skriver:

  Lycka till i Wimbledon kvalet till veckan, Sofia!

 2. Martin skriver:

  Ös på i kvalet och lycka till i huvudturneringen :-)

 3. Peter skriver:

  Lägg ner skiten nu din jävla såll… Detta är bara patetiskt att se………..

 4. Niklas skriver:

  Är det konstigt att folk blir förbannade som spelat pengar på dig för att sedan booma på 1,05 medan din motståndare står i 10 ggr pengarna. Hopas du fick bra betalt för denna match…….SORGLIGT

 5. Embe skriver:

  Tycker det är helt och hållet upp till dig (Sofia) hur du vill spela och satsa. Spelar du för att det är kul så gör det, men spelar du för att verkligen satsa på en comeback i topp 100 och topp 50, så krävs självklart bättre förberedelser och en mer seriös satsning. Går inte flänga hem fram och tillbaka varje vecka och komma oförberedd till turneringarna. Varför överhuvudtaget anmäla? Är du tvungen pga sponsorer?

 6. Embe skriver:

  Syftar på grästurneringar i förra inlägget. Som jag tidigare skrivit borde du istället satsat på obruten grussatsning inkl de svenska turneringarna. En trevlig framgångsturnering i Ystad där du kunde åkt hem varje kväll hade varit ett mycket bättre upplägg än grästennis utan förberedande grästräning..

 7. Cecilia skriver:

  Ursäkta mina herrar (tar för givet att det inte är damer som uttrycker sig så som vissa av er gör) men vad är det för behandling ni utsätter en av Sveriges genom tidernas bästa tennistjejer för? Måste finnas andra ställen ni kan leva ut era aggressioner på? Satsa era pengar på säkrare spel än tennis. Sofia spelar tennis för sin egen skull. Sofia har en tung period och huruvida hon förbereder sig optimalt har ni nog ingen som helst aning om!
  Skärpning tack!

 8. magnus skriver:

  Kan inte annat än att hålla med. Lägg ner skiten nu….. Blir bara Parodi som det ser ut nu.

 9. Embe skriver:

  Håller med om att man inte skall kritisera för att man själv missat att ta information före man satsar pengar (som några tydligen gör). Information i det här fallet är alltså att Sofia valde bort viktiga förberedelser på gräs i England då hon istället åkte hem för att göra annat och sedan tillbaka igen. 2 resdagar och 2 dagar med student och bröllop istället för 4 träningsdagar i England. Självklart upp till Sofia hur hon vill göra och att hon senast året flera gånger valt annat före tennisen, men lite trist för oss som följer henne och hoppas hon skall ta sig tillbaka till toppen igen. Men är valet att trappa ner och fokusera på annat så har ingen rätt att gnälla.

 10. Jesper skriver:

  Att ni orkar!!!
  Vilka pinsamma kommentarer.
  Radera dom o ta nya tag, hitta din egen väg för du är grym o kommer komma tillbaka ännu starkare.

 11. Jens skriver:

  Nya tag, Sofia

 12. Anders skriver:

  Lycka till Sofia! Du är grym!

 13. Henrik skriver:

  Så tråkigt när ”speltorskar” spyr ut galla till höger och vänster på diverse sociala medier så fort misnta lilla resultat går emot er.

  Tennis är en sport ni ska ge fan i att betta på. Det är så sjukt små marginaler och det finns i princip inga säkra matcher sålänge det inte är Djokovic och Nadal inblandat.

  Hoppas Sofia skakar av sig detta likt en gås skakar av sig vatten och kommer tillbaka urstark och full av energi till Swedish Open

 14. Embe skriver:

  Jaaa!.. jag fick min vilja igenom. Wild Card och spel i Kristinehamn. Nu skall självförtroende byggas upp och poängen trilla in. Bra där!

 15. Michael skriver:

  Embe! Tycker du har förbrukat din rätt att komma med tips och råd till Sofia. Du är inte hennes coach så maila hennes coach istället och stötta henne istället för att komma med negativa kommentarer när hon är inne i en tung period. Kämpa på Sofia !!

 16. olle skriver:

  Hoppas att Sofia slipper läsa inläggen från Niklas och Embe – så otroligt obegåvade kommentarer.