Madrid

3 maj, 2013

Gick inte riktigt som jag ville i Oeiras, men så är det bara att träna så man kommer in riktigt på gruset och sen ta nya tag. Det bästa med tennis är ju ofta att man får en ny chans nästa vecka.

*****

Varit på plats i Madrid några dagar. Önskar att min brorsa var här så han kunde agera lite tolk, eftersom han kan spanska.Dom verkar inte förstå mig riktigt. Som häromdagen på restaurangen:

-Do you have a menu?

-What?

-Do you have a menu?

-Beer? You want beer?

(Går bra nu)

*****

Fast en av mina kompisar ville gärna hjälpa mig lite med spanskan och skickade över en mening. Den såg ut som kinesiska och jag frågade vad den betydde?

-Var är isbjörnen?

Ok tack.Kanske väldigt användbart om  man befinner sig på norra ishavet……….men nu är jag i Madrid.

*****

Det sägs ju att alla isbjörnar är vänsterhänta, så på tal om det. Johanna vann sin första kvalmatch idag 6-4 i tredje set. Tjejen hon mötte var just vänsterhänt. Men inte så konstigt att Johanna vann, jag bollade in henne och slog bla serve med vänstern…

*****

Problemet för mig här i Spanien brukar vara att man äter så sent. Jag äter frukost vid 07.30, lunch vid 12 och sen är man ju jättehungrig vid 18-19. Men man får verkligen leta om man ska hitta någonstans att få mat innan 20.30. Igår lyckades vi ialla fall:

Smaklig måltid

 

Yammi.

*****

Gjorde något nästan olagligt igår. Ville gå på toaletten och var långt ifrån det vanliga omklädningsrummet men så hittade jag en annan dörr:

dubbelomklädning

Dubbelspelarnas egna omklädningsrum?  Jag spelar bara singel här, men jag smög in. Men säg inget, för då kanske man får böter. Ni som undrar varför dom har delat upp det så är jag inte riktigt säker men jag tror det är för att det är väldigt små omklädningsrum. Dom seedade spelarna har också eget. Johanna menade på att hon tänkte byta om där, hon är ju niondeseedad………………i kvalet.

*****

Innan inbollningen med Johanna idag körde jag ett träningspass med Mackan. Han fick ramträff och bollen flög utanför stängslet.Här i Madrid är dom noggranna med att vi lämnar tillbaka bollarna efter träning. Man vill ju försöka följa anvisningarna.

-Bara att hämta hoppa i och hämta:

ramträff

 

Mackan ville inte. Dålig stil.

*****

Förra året var banorna blåa här men iår är dom röda igen. Det tycker jag är bra. Dom var såååå hala förra året. Jag ville gärna ha tillbaka det röda, så jag tror det var därför dom bytte tillbaka. Kan också varit till hjälp att Rafael Nadal sa till. Kanske..

*****

Ikväll är det spännande. Avgörande match för Drott. Kom igen nu!!

*****

Lottningen är gjord. Ska möta hårdservande Sabine Lisicki. Det kan bli imorgon eller söndag…..eller måndag. Vi får se vad programmet säger när det kommer vid 18-tiden.

*****

Livet som tennisproffs kretsar ofta bara om hurvida man vinner eller förlorar, allt annat känns oviktigt just då. Men ibland blir man påmind om att det faktiskt bara är sport. Igår dog AIK:s målvakt Ivan Turina endast 32 år. Hemskt. Känns så orättvist varje gång detta händer.

 

5 Comments

 1. Idefix skriver:

  Men inte ligger väl halkan i färgen? Om man inte åker skidor förstås. Röd och blå valla kan ju bli vädigt olika. Om man nu inte vallar med klister… :-p

  Jag tyckte den blå färgen från ifjol var grann.

 2. Anna skriver:

  Ler varje gång jag läser bloggen din. Synd mot Lisicki. Bara att jobba vidare och komma in på gruset. Kom igen i nästa tävling och Gliiiiiiiid (på gruset) Sofia!!!!!!

 3. Idefix skriver:

  Läste lite skvaller om Serena Williams och Sloane Stephens. Dom tycks inte vara bästa vänner direkt.

  http://www.eurosport.se/tennis/stjarnskottet-i-brak-med-serena-folk-ska-veta-hur-hon-ar_sto3744303/story.shtml

  Du har inte möjligtvis lite häftig inside information? Här kan du skriva helt fritt. Det är ingen som skvallrar! Och svenska är det inte många som förstår.