1-1

21 april, 2013

Idag var det äntligen dags för match. Träning och förberedelser hela veckan. Min match mot Slone Stephens gick till tre set. Då fick vi 10 minuters paus pga värmen. Helt ok med mig. När man spelar långa matcher i varmt väder är det bra om man har med sig extra kläder så man kan byta om. Första dagen mot Argentina glömde jag det. Igår hade jag ialla fall tagit med 50 procent, ett extra linne. Ellen och Sandra erbjöd sig att åka till hotellet och hämta en kjol till mig. Dom fick min nyckel. Såhär i efterhand ångrar jag det.

-Ligger i väskan sa jag. Dom tyckte det var svårt att hitta:Röra

Fattar inte vad dom menar. Väldigt uppskattat att dom tog bildbevis också. Chanserna att få mig bortgift ökade nog inte där direkt. Pappa får nog se till att slänga in mutor på köpet också till den stackaren…

*****

Men det viktiga  var ju att jag vann min match och det gjorde jag. Hade lite tur här och där och vann 6-1 i tredje. Som vanligt tror jag det var naglarna som fällde avgörandet:

sverigenaglar

 

På tal om Sverige. Som vanligt råkar jag i blåsväder pga hårfärgen. Kameramannen kommer fram på träningen igår:

-Var kommer du ifrån från början?

-Sverige..

-Jaha, i alla filmer jag sett så är svenska tjejer blonda…

Jag reste mig och fortsatte träningen.

*****

På tal om missuppfattningar. Det blir en del här i USA.Sweden och Switzerland är ju en klassiker. Men det har ju varit mycket på nyheterna om bomberna i Boston. Killarna dom jagade var ifrån Tjetjenien. På tv:n imorse fick dom förklara att Tjetjenien alltså inte var samma land som Tjeckien….

 

*****

Blev någon timmas regnavbrott efter min match. Sportchef Sjögren fixade grym markservice:sportchefen

Nej det gröna i boxen är inte slajm utan Seaweed salad. Mkt gott!

*****

Vid 19.30 började Serena och Johanna spela. Serena visade att hon är bäst i världen. Dom smarta i gänget satte sig sedan efteråt för att se om man kunde komma på hur man ska kunna slå världens bästa spelare :

Hur slår man Serena

Ja dom smarta,så kanske inte helt oväntat att jag var fotograf.

*****

USA har nog det mesta stödet på läktaren men det finns en del svenskar här, skoj. Vad roligt att det är så många som följer med hemifrån också. 1-1 efter dag ett. Imorgon avgörs det! May the force be with us!

11 Comments

 1. Supporterklubben skriver:

  Bra jobbat efter första dagens tennis!

 2. olle skriver:

  Grattis – mycket bra!!

 3. Magnus skriver:

  Såg tyvärr bara sista setet. Det var lite tråkigt för du gjorde det aldrig spännande. ;)

  Grattis!

 4. Fredrik skriver:

  Lycka till idag mot serena. Det blir nog lite för svårt, men jag hoppas att Johanna kan vinna sin match och att ni sen vinner dubblen!

 5. Idefix skriver:

  Grattis till en mycket hedersam förlust! Inte dåligt att spela 1-3 mot ett sådant lag. Välspelat och spännande matcher, inte minst den sista. Håller ni den formen på touren, så kan det bli ett riktigt trevligt tennisår. Hoppas de yngre tjejerna också kan ta sej fram en bit. Lycka till! :-)